Mina arkiv (från min andra blogg) November 2010

Datum: 2010-11-01 | Tid: 19:30:00

Badtajm

Datum: 2010-11-28 | Tid: 19:35:33

Nu har jag och Elin precis badat, det var skönt att bli fin. Idag är det ju också första advent så vi har julpysslar för fullt - vi har bakat pepparkakor, knäck, ischoklad och lite mera saker. 

Imorgon är det skola igen, så då blir det som vanligt igen.



Vi avslutar med en liten video



Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



Clothes

Datum: 2010-11-27 | Tid: 17:56:01

Nu ska jag visa kvällens festkläder. 

Stickad tunika - GinaTricot
Skärt - Lindex
Strumpbyxor - Lindex

Ha en trevlig lördagkväll!

Länk till inläggetKategori : Kommentarer (1)



Lördag

Datum: 2010-11-27 | Tid: 17:44:47

Hej alla läsare! Idag är det lördag och jag har ägnat dagen på stan mest. Jag, Felicia och Maja har varit på stan och shoppat lite julklappar, eller blev rätt mycket! Nu om en kvart ungegär får vi besök av Johanna, hennes bror och deras föräldrar.

Som ni vet har jag inte skrivit i bloggen på länge, men har jobbat så mycket med matte på kvällarna. Jag kanske gör något inlägg ikväll, vi får se!


Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



Snart december

Datum: 2010-11-22 | Tid: 21:38:00

Åh hej alla läsare! Jag har tänk på en sak faktiskt - det är att det snart är jul, eller snart iaf. För att nästa vecka är det första decemeber och på Söbdag är det Första advent. Gud vad tiden springer iväg, och det blir mörkt ute så tidigt nu också.

I helgen som nu kommer så ska jag börja julpyssla lite hemma för jag ska baka pepparkakor, lusebullar och knäck. Jag ska också börja ta fram lite julsaker och sen så ska jag på stan och börja handla lite julklappar. Men det svåraste är att veta vad man ska köpa! 

Min busiga lillasyster Elin

Söta Elin, hon är så sjukt gullig!

Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



Hos Josefine

Datum: 2010-11-19 | Tid: 20:26:18
Hej alla läsare! Nu har jag inte skrivit så många inlägg på några dagar som ni kanske märkt? Aja strunt samma, nu är jag iaf hemma hos Josefine eftersom jag ska sova hos henne inatt. 

Idag har jag varit i skolan som vanligt och vi började med hemkunskap och vi gjorde goda pizzor, det var verkligen jätte gott! Sen så gick vi till pressbyrån och köpte lite fredagsgodis som kan vara lite gott på Fredagar. 

Nu så ska jag hänga lite med Josefine så hinner inte skriva så mycket mera, ha det så bra! Vi ses imorgon. 

(Nu har jag tyvärr inte nån bild på mig eftersom jag är hos Josefine, men lägger in lite bilder imorgon)
Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



Recpet på vaniljpannacotta

Datum: 2010-11-15 | Tid: 20:45:17

Nu kommer jag lägga in ett recept på vaniljpannacotta, det rekommenderar jag verkligen om ni har gäster eller om ni vill bjuda familjen. 

Vaniljpannacotta

4 personer.

1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1/2 dl socker 
1 1/2 gelatinblad

Förslag på topping

saft och rivet skal av 2 lime
3/4 dl strösocker
3 dl bär (t ex blåbär, jordgubbar, björnbäreller hallon)
men man kan även bara ha hallon om man bara vill.

Pannacottan
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsamans med vanlijstång, frön och socker. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Fiska upp vaniljstången och häll upp smeten i portinonsformer. Låt stå i kylen tills pannacottan stelnat.

Limemarinaden
Riv limeskalet och blanda med sockret. Blanda limesockret med bären och pressa över limesaften. Servera tillsammans med pannacotan.

Har ni frågor om pannacottan är det bara att ni kommenterar. 

Länk till inläggetKategori : Kommentarer (1)



Dagens clothes

Datum: 2010-11-15 | Tid: 20:14:55

Nu börjar det bli vinter och man måste verkligen börja tänka om och börja med lite varmare och mysigare kläder så man inte fryser, för att frysa är det värsta som finns. Jag minns när jag var iväg förra vintern eller om det var året innan men då behövde jag dubbelvantar för det var så kallt och kyligt ute. Här kommer iaf två bilder å dagens kläder. 



Mössa - Åhléns

Jacka - Stadium

Tröja - JC

Halsband - LaStampa 
Kjol - GinaTricot
Strumpbyxor - Lindex
Skor - Skopunkten

Just nu har jag ett par andra skor jag använder för denna bild togs inte idag, utan en annan dag. Ska visa en bild på de nya skorna någon dag jag har tid.

Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



God morgon

Datum: 2010-11-15 | Tid: 07:26:26

God morgon alla läsare! Hoppas att ni har sovit gott?


Idag är det Måndag igen och det betyder att vi ska gå till skolan eller till jobbet. Som vanligt är det ju jobbigt att gå upp på morgonnen när man bara vill fortsätta att sova. Jag ska strax åka och släppa av Elin på dagis för idag är vi extra tidiga för hon ska kunna äta frukost där, jag ska även till mormor och morfar och äts frukost så släpper dem sedan av mig på skolan. Om ni undrar varför jag äter oss de är det för att jag inte ska komma för tidigt på morgonen till skolan.


Måste iväg nu, vi ses senare!

 

Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



Varm choklad, mums!

Datum: 2010-11-14 | Tid: 21:24:55

Jag sitter och bloggar och dricker en riktigt god varm choklad, det är så mysigt att dricka det på vintern tycker jag. Man blir varm och skön i kroppen tills man ska sova.


Iaf detta inlägg är det sista för idag, jag kommer självklart blogga mera imorgon men nu ska jag strax hoppa ner i sängen och läsa lite. Lite seanre efter läsningen ska jag försöka sova så jag får den sömn jag behöver tills imorgon. Men det som är så jobbigt och tråkigt är att stiga upp imorgon bitti för att gå till skolan, fy det är det värsta som finns att bli väkt och gå upp tidigt på morgonen. Det är bra att vi har helg ibland tycker jag!


God natt och sov gott!

Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



God kväll

Datum: 2010-11-14 | Tid: 21:02:46

God kväll alla mina läsare!


Jag hoppas ni har haft en trevlig / mysig kväll? Jag har iaf varit nu hos både mormor och morfar och varit på besök hos farmor tillsamands med pappa. Vi blev bjudna på god mat och efterätt, så vi har haft riktigttrevligt.


Nu ska jag strax ta fram kläder tills imorgon och fixa lite, som ni ser har jag gjort en ny desgin så vi får så om det kommer bli bra annars får jag helt enkelt ändra tillbaka.


Jag saknar verkligen sommaren, det var så mysigt.


Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



Till mormor och morfar snart

Datum: 2010-11-14 | Tid: 15:38:02

Hejsan alla läsare! Idag är det Söndag och idag har jag mest varit hemma och slappat. Det är ju bra att vila upp dig till imorgon för då är det skola igen. 


Det var färut jag var på Ica och handlade lite, idag är det ju även fars dag och jag och med namnsdag för det är Emilia wiho!

Nu alldeles strax ska jag mamma och Elin till mormor och morfar. Vi ska fira min morfar med några presenter sen så har ajg gjort muffin.  


En bild på mig för 2 eller 1 år sedan. 

Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



Fredag

Datum: 2010-11-12 | Tid: 22:28:21

Äntligen är det Fredag, vilket betyder att vi får sovmorgon imorgon! 


Idag har jag varit i skolan som säket många andra också har varit eller på jobbet. Vi hade först hemkunskap så vi har bakat gott bröd. Och idag visade vi även upp våran teater och det var jätte roligt tyckte vi, men vi var tvungna och påminna vilken scen det skulle vara och det var lite störande. Annars var det jätte roligt tycker jag!


Ikväll kollade jag lite på teven och sen åt jag pommes och kött med bearnaisås, mm så gott det var! Sen har jag varit på mitt rum och packat upp lite saker från teatern och städat lite, nu sitter jag bara här och slappar framför 
datorn.


Det är mina söta kusiner på bilden, Majken och Elis.


Länk till inläggetKategori : Kommentarer (2)



Gott natt hälsning

Datum: 2010-11-10 | Tid: 21:26:27

Nu är klockan snart halv tio och ska börja lägga mig strax, för ska jag bara borta tänderna och sånt - ni vet? 

Sen ska jag lägga mig och läsa en jätte bra bok jag håller på att läsa som heter Kitty prinsen och målningen. Handlar om Kitty Drew som är detektiv och ska löser mysterie och en massa uppdrag. Jag rekommenderar böckerna Kitty.

Vi hörs imorgon börjar bli lite trött nu och är törstig också, verkligen bra att veta va?


Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



God kväll allesamands

Datum: 2010-11-10 | Tid: 21:16:42

Som sagt god kväll allesamands! Hoppas allt är bra med er? 

Ikväll har jag varit på spökvandring på löfstad slott, jag var där med junis så jag hänge med Maja, Ayda, Michelle och Lilia mest. Vi hade verkligen roligt där.

Nu är jag hemma och har duschat och fixat med teatern lite som ska visas på fredag. Jag hoppas allt kommer gå bra och alla kommer kunna sina repliker tills dess, för jag längtar verkligen!


Länk till inläggetKategori : Kommentarer (0)



Dans

Datum: 2010-11-04 | Tid: 18:55:39

Hej har inte skrivit på länge nu, har inte hunnit sorry. 

Jag är hostig som sagt och dricker mycket medicin och tar tabletter. Börjar bli bättre men det är bra om jag håller mig inne mest. Idag filma jag lilla Elin när hon dansar, hon är ju bäst!